:

:

TV Most

clock

Maj 14, 2020   21:37

0

75

Đurić: Sa UNMIK-om u opšinama Novo Brdo i Kosovska Kamenica podeljeni paketi hrane i higijenska sredstva

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je večeras da su u opštinama Novo Brdo i Kosovska Kamenica obezbeđeni i podeljeni paketi sa hranom i higijenskim sredstvima, dok je UNMIK donirao 180 paketa hrane i higijenskih sredstva socijalno ugroženim porodicama.

Đurić je u dnevnom izveštaju o situaciji na KiM naveo da su u opštinama Vitina, Gnjilane i Zvečan nabavljeni i distribuirani lekovi i hrana građanima.

"U Leposaviću smo uspešno odgovorili na 264 zahteva za nabavku lekova, hrane i higijenskih sredstava. U opštini Štrpce smo dezinfikovali stambene zgrade i javne ustanove. U opštini Vučitrn obezbedili smo lekove. U Gračanici obezbedili smo i podelili pakete pomoći sa hranom i higijenskim sredstvima za socijalno ugrožene porodice", precizirao je direktor Kancelarije za KiM.

Đurić je u današnjem izveštaju na Instagram profilu naveo da je registrovana jedna novoobolela osoba u većinski srpskim sredinama na KiM,  da je do danas ukupno obolelo 116 osoba, izlečeno je 96, a preminulo devet lica.

Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (43), Zvečana (25), Leposavića (24), Zubinog Potoka (24). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (5), Studentski centar Kosovska Mitrovica (5), KC Kragujevac (1), navedeno je u dnevnom izveštaju.

"Novoobolelo lice je iz Leposavića. 25 lica iz opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić je testirano u poslednja 24 časa (do sad testirano ukupno 1322 lica).  U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa bilo je tri pregleda u kovid-19 ambulanti", precizirao je direktor Kancelarije za KiM.

Radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica, kako bi eventualno zaražena lica bila blagovremeno testirana, podsetio je Đurić u dnevnom izveštaju o situaciji na KiM.

Izvor: Kosovo online

KiMKancelarija za KiMĐurićkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva