:

:

TV Most

clock

April 23, 2019   18:42

0

163

Đurić: Spasojeviću i Rošiću omogućiti da se brane sa slobode

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio je da Nedeljko Spasojević i Marko Rošić, koje Priština sumnjiči za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, budu hitno pušteni da se brane sa slobode. Apeluje na, kako kaže, pojedince na srpskoj političkoj sceni da ne odmažu Srbima na KiM tako što će pomagati neprijateljima.

Marko Đurić je novinarima rekao da se Spasojević i Rošić, kojima je pritvor danas u Prištini produžen za još dva meseca, u tamnici drže bez prava na fer suđenje i bez bilo kakvih dokaza, a, kako kaže, "na osnovu nekredibilnih izjava i svedočenja, poput onih koje je dala Rada Trajković".

"Apelujem na to da dvojica Srba koji se u pritvoru nalaze od 23. novembra budu puštena da se brane sa slobode i apelujem na sve u Srbiji koji se bave politikom ili bilo kojom vrstom javne aktivnosti da svojim delovanjem i ponašanjem ne pogoršavaju položaj Srba na KiM na način na koji je to učininila Rada Trajković svojim izjavama i iskazima datim prištinskim organima", rekao je Đurić.

Objasnio je da je svako ko ima saznanja o nekom krivičnom delu dužan da ta saznanja podeli sa nadležnim organima Republike Srbije.

"Ako neko od naših građana ima bilo kakva saznanja o bilo čemu vezano za bilo koje krivično delo, posebno najteža na Kosovu i Metohiji, njihova dužnost, odgovornost i obaveza nije da na tome pokušaju da stiču prljave, odvratne, jeftine političke poene, već da to prijave najbližem predstavniku našeg MUP-a, tužilaštva ili drugog nadležnog državnog organa", kazao je Đurić.

To, kako je objasnio, nije tema na kojoj bilo ko treba da političkim egzibicionizmom privlači pažnju na sebe.

Izvor: Танјуг

Đurićodbrana sa slobodeSpasojevićRošić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva