:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Decembar 03, 2019   8:57

0

457

Đurić: Srbija je vlasnik elektromreža na Kosovu i Metohiji

Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija vlasnik i graditelj elektromreža na Kosovu i Metohiji, o čemu ima nebrojano dokaza, i da energetska velika Albanija nikada neće postojati.

"Energetska velika Albanija postoji samo u fašističkim snovima pojedinih političara u Prištini. Angažmanom EMS-a, EPS-a i resorno nadležnih institucija, prethodnih godina sprečavano je i sprečeno članstvo prištinskog operatera koji ilegalno koristi deo naše mreže na KiM u ENTSOE, a najave stvaranja energetske velike Albanije otkrivaju pravo šovinističko lice prištinske politike", saopštio je Đurić.

On ističe da je to je nesprovodivo na terenu, i mora da bude zaustavljeno od strane međunarodne zajednice pre nego što proizvede posledice po regionalnu energetsku, pa i političku stabilnost i zapečati perspektive dijaloga.

"Umesto priče o energetskoj velikoj Albaniji koja nikada neće postojati, Priština treba da se okrene ispunjavanju preuzetih obaveza i formira Zajednicu srpskih opština, koju je potpisala pre 2.415 dana", naveo je Đurić u saopštenju.

Kosovska elektromreža (KOSTT) potpisala je u ponedeljak sa albanskim Operatorom prenosnog sistema (OST) sporazum o uspostavljanju kosovskog energetskog regulatornog bloka u Tirani, čime se, kako se ocenjuje, otvara put odvajanju od Elektromreže Srbije (EMS).

Izvor: TV Most, Saopštenje

Marko ĐurićKosovska elektromrežaZSOPrištinaVelika AlbanijaEPSTirana
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva