:

:

TV Most

clock

Jul 23, 2019   12:14

0

208

Đurić: Srpski narod rešen da ostane i opstane na našoj svetoj kosmetskoj zemlji

Danas se navršava tačno dvadeset godina od ubistva četrnaest srpskih žetelaca u selu Staro Gracko, kod Lipljana. Ubijeni su na njivi, mučki, rafalima iz neposredne blizine, onako kako to rade zveri i bezdušnici, saopštio je danas Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

"To je jedan od najvećih zločina koji se dogodio na Kosovu i Metohiji, zločin čiji vinovnici ni nakon toliko vremena nisu pronađeni. Ovaj zločin je i danas mrlja na obrazu, pre svega, međunarodne zajednice, koja je bila nemi posmatrač masakra nevinih ljudi i koja ni posle dve decenije ništa nije učinila da se zločinci pronađu i privedu pravdi", naveo je on. 

Na taj način, navodi Đurić, međunarodna zajednica koja je preuzela odgovornost da na Kosovu i Metohiji osigura bezbednost, pravo i pravdu za svakog pojedinca, zajedno sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini šalje poruku da su zločini nad Srbima na Kosovu i Metohiji dozvoljeni i da pravda za srpske žrtve ne postoji.

"Mi se danas sećamo i oplakujemo nevine žrtve iz Starog Grackog, ali i vrlo jasno poručujemo da je srpski narod rešen da ostane i opstane na našoj svetoj kosmetskoj zemlji, uprkos svim nepravdama i pritiscima. Na nepravdu su Srbi navikli, ali na ugnjetavanje i ponižavanje nikada. I Srbija je danas jača, spremnija i odlučnija da na eventualne takve pokušaje odlučno odgovori i zaštiti svoj narod na svojoj teritoriji. Srbija neće dozvoliti teror i zločine nad Srbima u pokrajini, ističe Đurić.

On kaže da će se  nastaviti na  insistiranju na istini o stradanjima žetelaca u Starom Grackom, "ali i svih naših sunarodnika koji su na Kosovu i Metohiji ubijeni samo zato što su Srbi". 

"U tom našem traganju za istinom, pokazaće se da je ono što pojedini predstvnici albanskog naroda na KiM opisuju kao pravednu borbu za slobodu, u stvari, ogoljeni zločin i terorizam. A ti zločini nikada ne zastarevaju, niti se zaboravljaju, i zločince na kraju uvek stigne ruka pravde", zaključio je Đurić u saopštenju.

Izvor: TV Most, Saopštenje

ĐurićStaro GrackožeteociKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva