:

:

TV Most

clock

Avgust 12, 2020   19:57

0

206

Đurić: Stradanje srpske dece na Bistrici ostaće zapisano u prepunoj knjizi srpskih stradanja na KiM

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić saopštio je večeras da čitava Srbija saučestvuje u bolu žitelja Goraždevca, na čiju decu su 13. avgusta 2003. godine teroristi kukakvički otvorili vatru, usmrtivši Panteliju Dakića (12) i Ivana Jovovića (19), i teško ranivši Marka Bogićevića (12), Draganu Srbljak (13), Bogdana Bukumirića (14) i Đorđa Ugrenovića (20).

Srpska deca pala su kao žrtve sulude ideologije mržnje, koja nije usmerena ni prema kome određenom, već prema čitavom jednom narodu, njegovoj kulturi i trajanju, i nažalost ta ideologija do danas nije napuštena i ima brojne političke sponzore u Prištini. 

Srbi u Goraždevcu, uprkos svom tragičnom gubitku i mukama koje svakodnevno savlađuju, i dalje opstaju na svojoj zemlji i ognjištima, čuvajući grobove svoje dece i predaka i trag srpskog postojanja u Metohiji, a država Srbija će nastaviti da im pomaže na svaki način da se srpsko ime i nadalje čuje tamo gde se u kontinuitetu čulo vekovima, ističe Đurić.

Stradanje srpske dece na Bistrici ostaće kao večno upozorenje zapisano u velikoj i prepunoj knjizi srpskih stradanja na Kosovu i Metohiji, ali i kao podsetnik na obavezu da država Srbija nikada više ne bude toliko slaba i bespomoćna da oni koji nas mrze pomisle da mogu nekažnjeno napasti bilo kog našeg sunarodnika.  

Ova tužna godišnjica je i povod da se još jednom sa negodovanjem setimo neuspeha međunarodnog pravosuđa na Kosovu i Metohiji, koje nije rasvetlilo nijedan od zločina počinjenih nad srpskim stanovništvom nakon 2000. godine. 

Zatvarajući istragu o stradanju naše dece i mučeništvu mnogih drugih naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji, učinjen je greh protiv čovečnosti, a demokratski svet je kapitulirao pred ideologijama mržnje i terorizmom, zaključuje Đurić u saopštenju.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Marko ĐurićGoraždevacKosovo i Metohija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva