:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 08, 2020   20:41

0

126

Đurić: Svakodnevno radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica

Svakodnevno radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica i na nabavci lekova i zaštitnih sredstava, saopštio je večeras Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu objavljenom na Instagram profilu naveo da su danas registrovane tri novoobolele osobe u srpskim sredinama, da je ukupno obolelih od koronavirusa 36 i podsetio da je preminula jedna osoba.

Oboleli su registrovani u opštinama Kosovska Mitrovica (20), Zvečan (10), Leposavić (3), Zubin Potok (2) i Lipljan (1), a smešteni su u sledećim zdravstvenim ustanovama: KBC Kosovska Mitrovica (11), Studentski centar Kosovska Mitrovica (17), KC Niš (5), KC Srbije Beograd (2), istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Đurić je saopštio da su u Kosovskoj Mitrovici dva novoobolela lica smeštena u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici, a da je u Zvečanu jedno novoobolelo lice smešteno na infektivnom odeljenju KBC Kosovska Mitrovica.

Kovid ambulanta za stanovnike opštine Zubin Potok u selu Zupče danas je počela sa radom, navedeno je u dnevnom izveštaju.

Direktor Kancelarije za KiM je ukazao da se u Kovid ambulanti DZ u Leposaviću javilo sedam lica sa respiratornim infekcijama koja su bila u kontaktu sa obolelim osobama.

U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma za virus kovid-19, navedeno je u dnevnom izveštaju.

ZC Gnjilane testiraće 16 lica na prisustvo virusa kovid-19 koja su odlazila u ZC Vranje, istakao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je poručio da se svakodnevno radi na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica.

U dnevnom izveštaju se navodi da je obezbeđeno 300l medicinskog alkohola  za KBC Kosovska Mitrovica, a da je za Leposavić obezbeđeno 100 zaštitnih maki SFP 2, 360 hirurških maski, 4.000 hirurških rukavica, 1.250 sterilnih rukavica, 55 kombinezona za jednokratnu upotrebu, 40 zaštitnih vizira, 50 zaštitnih naočara, 30 zaštitnih odela i 300 platnenih zaštitnih maski.

Volonteri su nastavili da širom Kosova dostavljaju građanima lekove, pakete hrane i sredstva za higijenu.

Đurić je ukazao i da je opštini Klina potrebno 35 tipova lekova, 500 zaštitnih maski, 500 pari rukavica i sredstva za dezinfekciju.

"Radimo na nabavci lekova i zaštitnih sredstava s obzirom da je ova opština i dalje u karantinu", poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Opštinski štabovi za vanredne situacije vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije, podsetio je Đurić u dnevnom izveštaju o stanju na Kosovu.⠀

Izvor: Kosovo Onlajn

Kosovo i MetohijakoronavirusMarko Đurić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva