:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 23, 2020   14:48

0

206

Đurić Tačiju: Metohija je bila i ostaće srpska

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je danas da je Metohija bila i da će ostati srpska, reagujući na objavu kosovskog predsednika Hašima Tačija na Fejsbuku u kojoj je vinograde Orahovca nazvao "kosovskom Toskanom".

 

"Vino iz Orahovačkog vinogorja služilo se na dvorovima Nemanjića. Car Dušan je, po predanju, čak dao da se izgradi vinovod od Velike Hoče do Prizrena. Srbi u orahovačkom kraju i danas, ljubavlju prema zemlji svojih predaka, i slaveći Svetog Trifuna, proizvode najkvalitetnija vina. Najboljim grožđem diče se u Orahovcu i Velikoj Hoči, gde vinicu ima i manastir Visoki Dečani, a uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju funkcioniše i nekoliko privatnih vinarija", napisao je Đurić na Fejsbuku.

On je objavio i promotivni spot Kancelarije posvećen vinogradima Orahovačkog kraja.

Tači je prethodno na Fejsbuku nastavio da objavljuje video snimke kako bi promovisao prirodne lepote Kosova, a u poslednjem video snimku vinograde Orahovca nazvao "kosovskom Toskanom".

"Blagoslovljeni smo bogatstvom naše zemlje. Ovi vinogradi u Orahovcu stvoreni su radom, znojem i naporom naših poljoprivrednika", naveo je Tači.

Izvor: T a n j u g

MArko ĐurićvinogradiHašim TačiOrahovacMetohija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva