:

:

TV Most

clock

April 12, 2020   8:57

0

204

Đurić: U srpskim sredinama na KiM u poslednja 24 sata 4 osobe obolele, jedna preminula

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić napisao je u dnevnom izveštaju na Instagramu da su četiri osobe obolele u poslednja 24 sata u srpskim sredinama na KiM, a da je jedna osoba preminula.

 

Ukupan broj obolelih je 44, a do sada dve osobe su preminule od početka epidemije, napisao je direktor Kancelarije za KiM, od čega su četiri osobe obolele u poslednja 24 sata u srpskim sredinama na KiM, a  jedna osoba je preminula.


"Po jedno novoobolelo lice je iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka. Preminula osoba je iz Kosovske Mitrovice. U Zubinom Potoku 31 lice nalazi se u samoizolaciji, a sedmoro je uzorkovano. KOVID ambulanti DZ u Leposaviću javilo se 5 lica sa respiratornim infekcijama. U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa bilo je 4 pregleda u KOVID ambulanti i nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma za koronavirus“, napisao je Đurić.

Obolela lica su iz opština Kosovska Mitrovica njih 23, iz Zvečana 11, Leposavića pet, iz Zubino Potoka 4, i iz Lipljana jedano lice.

Đurić je  saopštio daje osmoro obolelih smešteno u KBC Kosovska Mitrovica, 21 u Studentskom centru Kosovska Mitrovica, petoro u KC Niš, petoro u KC Kragujevac, i u KC Srbije, Beogradskom sajmu i kućnom karantinu po jedan.

Đurić je istakao da se „svakodnevno  radi na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica i da su volonteri nastavili da širom Kosova građanima dostavljaju lekove, zaštitnu opremu, hranu i sredstva za higijenu.

Obezbeđeno je 60 kompjutera za učenike iz socijalno ugroženih porodica koji pohađaju OŠ "Desanka Maksimović" u Kosovskoj Kamenici, kako bi neometano pratili nastavu i mogli da budu u kontaktu sa nastavnicima“, naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije.

"Potvrđen je i prvi slučaj zaraze virusom Kovid-19 kod pripadnika Kfora", napisao je Đurić u dnevnom izveštaju.

Izvor: TV Most, Instagram

Kosovo i MetohijaMarko Đurićkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva