:

:

TV Most

clock

Maj 29, 2020   21:03

0

162

Đurić: U većinski srpskim sredinama na KiM distribuirani lekovi, životne namirnice i higijenski paketi

"U Prištini, Vitini, Zvečanu, Istoku, Leposaviću, Kosovskoj Kamenici, Štrpcu, u sredinama u kojima živi srpsko i drugo nealbansko stanovništvo obezbedili smo i distribuirali: lekove za 136 lica, osnovne životne namirnice za 27 porodica, 32 paketa pomoći sa hranom i higijenskim sredstvima socijalno ugroženim porodicama", saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je naveo da opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o svim merama Vlade Srbije koje su uvedene u cilju suzbijanja virusa korona.

U svom dnevnom izveštaju o broju obolelih od koronavirusa na teritoriji KiM u većinski srpskim sredinama, Đurić je naveo da je zabeležen jedan novi slučaj korona virusa, čime je broj zaraženih od početka pandemije u tim delovima pokrajine porastao na 118.

"Imamo jedno novoobolelo lice iz Zubinog Potoka. U poslednja 24 časa nije bilo testiranih lica (do sad testirano 1.547 lica) iz opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Svakodnevno radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica", naveo je Đurić na Instagramu u dnevnom izveštaju o korona virusu.

On je podsetio da je do danas ukupno obolelo 118 osoba, 106 je izlečeno, a 10 lica je preminulo.

Izvor: Танјуг

KiMKancelarija za KiMĐurićpaketi pomoćikoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva