:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

April 06, 2020   14:05

0

206

Đurić: Uložen ogroman napor da u srpskim sredinama na KiM sve funkcioniše kako treba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je u prethodnih nekoliko nedelja uspostavljena linija života prema srpskom narodu na Kosovu, uložen ogroman napor da u srpskim sredinama sve funkcioniše kako treba, da zdravstveni sistem bude u stanju da odgovori izazovima sa kojima suočava i da ima dovoljno medicinskih sredstava, hrane, lekova i osoblja koje je potrebno.

On je u dnevnom izveštaju na Instagramu objavio da je isporučena lična zaštitna oprema i to 30.000 maski, 36.000 rukavica, 2.000 partikularnih maski, 10.000 kapa, 20.000 kaljača, 90 kombinezona, 10.000 jednokratnih mantila, 40 zaštitnih naočara, 200 vizira.

“Obezbeđeno je još 100 vizira od strane Fakulteta tehničkih nauka u Кosovskoj Mitrovici i biće ih još, obezbeđeno je još 75 radnih mesta za mlade lekare i 200 radnih mesta za medicinske sestre u tri bolnice na КiM”, naveo je Đurić.

Dodao je da je od uvođenja vanrednog stanja, 15. marta do danas, na КiM otišlo 250 interventnih kamiona za pojačano snabdevanje i isporučeno više od 2.500 tona prehrambenih artikala.

“Doveli smo epidemiologe sa instituta Batut, uspostavili privremenu bolnicu za lakše bolesnike i karantin u Кosovskoj Mitrovici i Zvečanu”, istako je Đurić.

On je podsetio da je pacijentima sa najtežom kliničkom slikom omogućeno da budu hospitalizovani u najbolje opremljenim bolnicama u Nišu, Кragujevcu i Beogradu.

Izvor: Kosovo online

KiMKancelarija za KiMĐurićkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva