:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

April 03, 2020   17:10

0

685

Đurić: Uspostavljena linija života između centralne Srbije i srpskih sredina na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je u protekle tri nedelje uspostavljena linija života između centralne Srbije i srpskih sredina na Kosovu i Metohiji. 

Vlada Srbije odlučila je da zaposli svih 75 lekara i 200 medicinskih sestara u srpskim sredinama koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja. 

“To je ogromna pomoć za tri naša velika zdravstvena centra na KiM”, rekao je Đurić na današnjoj konferenciji za medije.

On je istakao da je  Beograd isporučio srpskim sredinama na KiM 30.000 zaštitnih maski, 36.000 rukavica, 2.000 partikularnih maski, 10.000 kapa, 20.000 kaljača, 90 kombinezona, 40 zaštitnih naočara…

“Osigurali smo da zdravstveni sistem bude u stanju da odgovori izazovu sa kojim se suočavamo - da imamo dovoljno medicinskih sredstava, hrane, lekova i osoblja koje je potrebno”, rekao je Đurić.

Srbija je ogromnu pomoć isporučila srpskom narodu na KiM i ceo tim u Vladi Srbije je uložio ogroman napor da se to desi, rekao je Đurić.

On je istakao i da je prethodnih nedelja organizovano 250 kamiona, odnosno 2.500 tona sa osnovnim životnim namirnicama, dodajući da se sada pitanje snadbevanja namirnicama više i ne postavlja.

“Ima dovoljno i za komšije”, rekao je Đurić.

Na pitanje TV Most da prokomentariše sinoćni susret gradonačelnika severne i južne Mitrovice, Đurić je ocenio da je dobro što u ovim uslovima postoje razgovor i saradnja.

Izvor: TV Most

Marko ĐurićKosovo i Metohijalekari

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva