:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 20, 2019   13:29

0

223

Đurić: Veličanstven uspeh sloge, rezultat Srpske liste bolji nego 2017.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas, dan nakon izbora za gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, da je Srpska lista ostvarila veći i bolji rezultat nego 2017. godine na lokalnim izborima.

Đurić je čestitao Srbima na KiM na, kako je rekao, veličanstvenom uspehu sloge, jedinstva i zajedničke borbe za opstanak na Kosmetu, na odgovornosti koju su pokazali, spremnosti i rešenosti da se bore da Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok ostanu srpski i u institucionalnoj i organskoj vezi sa Srbijom.

Takođe, istakao je da ovakvi rezultati pokazuju da je nastojanje pojedinih da dođe do bojkota tih izbora potpuno propalo.

Đurić je izneo podatak da je Srpska lista 2017. godine osvojila 16.031 glas, a na jučerašnjim izborima 21.858 glasova, što znači da je SL osvojila 5.827 glasova više nego pre dve godine.

Napomenuo je i da je na lokalne izbore na severu KiM 2017. godine izašao 23.891 birač, a ovog puta 24.895 birača.

"To znači da smo pokazali slogu, istrajnost, rešenost i odlučnost da se borimo da ostanemo svoji na svome i da su pozivi na bojkot i da se glasa za albanske kandidate doživeli potpunu propast", rekao je Đurić.

Đurić o zabrani ulaska na KiM: Nervoza u Prištini

Marko Đurić je istakao da su ga privremene institucije u Prištini sprečile da danas poseti Lešak, gde je Srbima trebalo da uruči pomoć.

Na konferenciji za novinare je rekao da je ta poseta bila najavljena u skladu sa sporazumom o posetama zvaničika, koji su ugovorile neke ranije vlade, te ocenio da ta zabrana nije slučajnost, već da je rezultat nervoze privremenih institucija u Prištini.

Dodao je i da je po svim demokratskim standardima u 21. veku neprihvatljivo nastojanje da se bilo kome od srpskih predstavnika onemogući kretanje, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju.

"To je neprihvatljivo i pokazuje da od političkog ekstremizma nigde nisu odmakli", istakao je Đurić.

Marko Đurić je danas trebalo da preda 10 traktora Srbima u Lešku, za poljoprivrednike iz tog kraja.

Ta pomoć će im danas svakako biti uručena, dodao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Nastavićemo da podržavamo i pomažemo naš narod i još intenzivnije ćemo sprovoditi plan koji podrazumeva da u svim srpskim sredinama obnovimo institucije, putnu infrastrukturu, zdravstvene i obrazovne centre i da stvorimo bolje uslove za život", zaključio je Đurić.

Izvor: Танјуг

Đurićpobeda Srpske listezabrana
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva