:

:

TV Most

clock

Maj 22, 2020   20:57

0

94

Đurić: Za 25 albanskih socijalno-ugroženih porodica povodom Bajrama donirani hrana i higijenski paketi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je večeras da su za 25 albanskih socijalno-ugroženih porodica u selima Klokot i Mogila povodom predstojećeg praznika Bajrama obezbeđeni i podeljeni paketi sa hranom, higijenskim sredstvima i brašnom.

Đurić je u dnevnom izveštaju o situaciji na KiM naveo da su u opštini Vitina obezbeđena higijenska sredstva za ambulante u Klokotu i Vrbovcu, dok su opštinama Istok i Novo Brdo obezbeđeni i podeljeni lekovi.

"U opštini Kosovska Kamenica obezbedili smo i podelili lekove za 116 lica i pakete sa hranom i higijenskim sredstvima za socijalno ugrožene porodice i medicinski materijal i zaštitnu opremu za ambulante. U opštini Leposavić lekovima smo snabdeli 89 lica i veći broj porodica osnovnim životnim namirnicama", precizirao je direktor Kancelarije za KiM.

U dnevnom izveštaju se navodi da je rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Severnoj Mitrovici Zdravko Vitošević izjavio je da se za dve nedelje očekuje početak redovne nastave i polaganje ispita.

Đurić je u današnjem izveštaju na Instagram profilu naveo da nema registrovanih novoobolelih u većinski srpskim sredinama na Kosovu, da je do danas ukupno obolelo 116 lica, izlečeno je 105 a deset osoba je preminulo.

Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (43), Zvečana (25), Leposavića (24), Zubinog Potoka (24). Poslednja registrovana obolela osoba smeštena je u KBC Kosovska Mitrovica, precizirao je direktor Kancelarije za KiM.

"Jedno lice iz Leposavića je izlečeno. U poslednja 24 sata nije bilo testiranja u opštinama Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić (ukupno testirano 1476 lica)", naveo je Đurić u dnevnom izveštaju i situaciji na KiM.

Izvor: Kosovo online

KiMĐurićkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva