:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 24, 2019   9:58

0

200

Đurić: Za političare u Prištini Srbi postali vreća za udaranje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da raspisivanje lokalne poternice za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem obelodanjeno baš na dan kada je raspuštena skupština pokazuje da su za albanske političare Srbi i njihove političke strukture postale neka vrsta vreće za udaranje.

Đurić je, gostujući na TV Pink, dodao „da se izmišljaju razlozi da se na Srbe udara“ i ukazao da je i po podacima kosovske policije sever Kosova zona sa najmanjom stopom kriminala i sa najvišim stepenom rasvetljenih kriminalnih dela.

„Ali postoji potreba da se zona gde žive Srbi označi kao tobožnji centar organizovanog kriminala i zato i jeste udar na Radoičića“, kazao je on i dodao da „niko ništa ne kaže protiv onih kao što je predsednik SLS Slobodan Petrović, koji zajedno sa njima u Prištini proslavlja samoproglašenu nezavisnost“. 

Izrazio je bojazan da će se Srbi naći pod pritiskom i da će „separatisti u Prištini nastaviti takmičenje ko će da bude oštriji protiv Srba“ uz konstataciju da se to već vidi i u otežanom snabdevanju u srpskim sredinama, hapšenjima, sprečavanju povratka...

Đurić je, na pitanje o „iznajmljenim Srbima“ objasnio da „Srbi moraju po pitanju KiM da budu monolitni, da se ne dele, jer je to prvorazredno nacionalno pitanje“.

U tom smislu, kazao je, „oni iz saveza Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, a sa ’savezom za Kosovo’ gde se i ne pominje Metohija, pokušavaju da Srpsku listu koja je instrument povezanosti države Srbije sa Srbima oslabe i sebi daju na značaju“.

Izvor: Kosovo Onlajn

ĐurićKiMSrpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva