:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2020   8:49

0

174

Đurić: Za Srbiju je 9. maj svetionik za budućnost

Potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Đurić poručio je danas da je Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, za Srbiju svetionik za budućnost.

Đurić je poručio da u godini strašne pandemije ne odustajemo od manifestacije "Marš Besmrtnog puka" i ne odustajemo od sećanja na milione naših predaka koji su dali svoje živote i ugradili svoj trud i mladost u temelje naše slobode.

"Zato danas, 9. maja, sa ponosom prizivamo sećanje na članove naših porodica, na naše očeve, dedove, pradedove, ljude koji su najviše što jedan čovek ima da da dali za slobodu svih potonjih generacija, i to ne samo u našoj zemlji, ne samo u Rusiji odakle je manifestacija potekla, nego i u čitavoj Evropi", rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, 9. maj je za Srbiju svetionik za budućnost, jer naši slavni preci, kojih se sećamo kroz manifestaciju Besmrtnog puka, utrli su put svim budućim generacijama postavivši sistem vrednosti u kome su sloboda, ljubav prema bližnjem svom, solidarnost i posvećenost otadžbini vrhunske vrednosti i ideali kojima će i buduće generacije stremiti.

"Mi ćemo nastojati da našim delima budemo dostojni ogromnih žrtava koje su naši preci položili", istakao je Đurić.

Izvor: TV Most

ĐurićDan pobede nad fašizmom
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva