:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Oktobar 03, 2020   23:09

0

195

Đurić zahteva hitno identifikovanje i hapšenje osoba koje su večeras potegle vatreno oružje na srpsku decu

"Zahtevam hitno identifikovanje i hapšenje osoba koje su večeras potegle vatreno oružje na srpsku decu u Donjoj Brnjici kod Prištine, i naglašavam da ovaj sramni i kukavički napad na našu mladost na Kosovu i Metohiji mora biti rasvetljen kao apsolutni prioritet", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u saopštenju izdatom povodom večerašnjeg incidenta u Donjoj Brnjici kod Prištine. 

 

Prema Đurićevim rečima, jedan od napadača je ispalio metak u blizini dece i doveo u opasnost ljudske živote, i prema takvima ne može i ne sme biti milosti. 

"Bezbednost dece, koje god nacionalnosti ona bila, mora biti stvar opšteg konsenzusa i  minimalne saglasanosti, jer kako možemo da radimo na pomirenju i stvaranju stabilnog i bezbednog okruženja na Kosovu i Metohiji dok postoje ljudi koji smatraju da mogu nekažnjeno da deci prete pištoljima", stoji u saopštenju.  

Đurić, ne ulazeći u okolnosti pod kojima se ovaj divljački čin dogodio, podseća da su srpska deca ubijana i ranjavana na Kosovu i Metohiji u napadima terorista i da zato incidenti ove vrste mogu imati nesagledive posledice i izazvati nekontrolisane reakcije. 

"Postoje snimci ovog napada i smatram da ne može biti nikakvog opravdanja za sporost ili nereagovanje policije", stoji na kraju saopštenja direktora Kancelarije za KiM.

Nepoznati napadač pucao je večeras iz vatrenog oružja u blizini šklole u Donjoj Brnjici kod Prištine gde su se u tom trenutku nalazila srpska deca, objavio je portal Kosovo online.

Napadač je ispalio jedan metak, nije bilo povređenih.

Kako su za Kosovo Onlajn rekli neki od Srba iz ovog sela, do incidenta je došlo kada su dve osobe prišle deci a jedan od njih je izvadio pištolj.

Nakon toga deca su počela da beže, a napadač je potrčao za njima i ispalio jedan hitac, naveli su meštani.

Izvor: TV Most

KiMĐurićKancelarija za KiMpucnjavasrpska decaDonja Brnjica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva