:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2020   12:58

0

238

Đurić: Zaustaviti etnički motivisano nasilje nad Srbima na KiM

Povodom najnovijih napada na Srbe povratnike, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je saopštio da zahteva od međunarodnih misija na KiM hitnu reakciju u vidu preduzimanja mera kako bi se zaustavilo etnički motivisano nasilje nad Srbima.

"Zahtevam od međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji da hitno preduzmu mere i radnje iz svojih nadležnosti i mandata utvrđenog Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN da delujući direktno i preko privremenih institucija samouprave u Prištini zaustave najnoviji talas etnički motivisanog nasilja prema Srbima. 

Napadi u poslednjih nekoliko dana pokazuju da su Srbi na KiM u bezbednosnom smislu najprogonjenija etnička grupa u Evropi danas i da privremene institucije samouprave u pokrajini nisu u stanju ili ne žele da samostalno reše ovaj problem. 

Zato je neophodno da KFOR, UNMIK, EULEKS i drugi međunarodni akteri u pokrajini ispune svoj mandat i zarade plate koje dobijaju, a ne da sede po prištinskim restoranima dok ekstremisti nekažnjeno ugrožavaju one za čiju su bezbednost i prava odgovorni", stoji u saopštenju Marka Đurića.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Marko Đurićnapadi na SrbeKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva