:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2019   16:10

0

257

Đurić:Jeremićev bezobrazluk i laž kao alibi za opoziciju

Vuk Jeremić koristi bezobrazluk i laž kao alibi za neprisustvovanje dela opozicije sednici Narodne skupštine posvećene najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju, i to čini po principu „ako prođe - prođe“, računajući na kratko pamćenje građana, naveo je u saopštenju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Dokument koji je priložen poslanicima kao radni materijal za sednicu, a koji Jeremić kudi, svedočanstvo je o tome sa koliko se predanosti i žara naša država proteklih godina borila za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji i zaštitu naših državnih i nacionalnih interesa.

Taj dokument Jeremić može da čita samo crven od sramote i stida, jer izveštaj koji je dat narodnim poslanicima jeste slika i prilika delovanja jedne ozbiljne države i državotvorne vlasti.

Ovaj pregovarački tim, koji sam predvodio u tehničkom dijalogu u Briselu, imao je ukupno 188 sastanaka, od kojih je 24 bilo na visokom političkom nivou, a postignuto je 45 sporazuma i dogovora. Broj mojih odlazaka na Kosovo i Metohiju, kao i mojih najbližih saradnika, meri se stotinama, i zato neću da dozvolim da ogroman posao urađen za dobrobit Srba na Kosovu i Metohiji obezvređuje jedan politički maneken, čija je jedina svrha bavljenja politikom bila odsedanje po skupim hotelima i pravljenje lukrativnih kombinacija sa domaćim i inostranim tajkunima.  

Za razliku od presednika Aleksandra Vučića i svih ljudi koji samopregorno godinama nastoje da izdejstvuju nešto za svoju državu i narod, Jeremić je visoku državnu funkciju shvatao i koristio isključivo kao sredstvo za ličnu promociju i bogaćenje - i u tome je razlika između njih i nas.  

Jeremić nije narodni poslanik, ali i da jeste, siguran sam da ne bi imao hrabrosti da kroči nogom u parlament, jer bi bio pozvan na odgovornost za sva zla i nepravde nanete srpskom narodu na KiM i interesima naše države.  

Morao bi Jeremić tada poslanicima da objasni zašto je pred Međunarodnim sudom pravde tražio i dobio najsnažniji argument u prilog albanskim secesionistima, na koji se i danas u Prištini pozivaju u svojim platformama, zašto je doveo Euleks, zašto se nije borio protiv priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, morao bi da pojasni neke svoje antisrpske citate iz vikiliksovih dokumenata, i još mnoge druge stvari.   

Pravi razlog nedolaska dela opozicije u parlament, dakle, nisu neadekvatni matrijali za sednicu, već kukavičluk i neodgovornost prema državi, inače mnogo puta dokazana u prošlosti, a sada samo potvrđena, piše na kraju saopštenja.

Izvor: TV Most, saopštenje

ĐurićJeremićsaopštenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva