:

:

TV Most

clock

Maj 02, 2019   14:29

0

294

Đurić:Regionalni vodovod na severu Kosova i Metohije do Vidovdana

Regionalni vodovod za četiri opštine na severu Kosova i Metohije, za čiju je izgradnju sredstva obezbedila Vlada Srbije, biće završen do kraja juna, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM i potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić.

On je, odgovarajući na pitanje novinara kada će vodovod, čija je izgradnja počela 2013.godine, biti završen i da li će se građani sa severa KiM i ovog leta suočavati s nestašicama vode, podsetio da je taj projekat iniciran još 2011. godine, ali da je od 2013. godine počela njegova realizacija ,ističući da je tek u vreme aktuelne vlasti obezbeđena konkretna podrška.

''Taj projekat realizuju četiri lokalne samouprave sa severa KiM, a ja sam predsednicima tih opština dao rok da vodovod bude završen do Vidovdana, za šta su obezbeđena sredstva, jer država sada ima više novca u budžetu nego ranije'', naveo je Đurić na konferenciji za medije u sedištu SNS-a.

Upitan ko je odgovoran što vodovod, za koji je iz državnog budžeta najpre izdvojeno devet, a zatim i dodatnih šest miliona evra, nije ranije završen i na šta je novac potrošen, on je ponovio da projekat realizuju opštine na severu KiM i da je vlada obezbedila sredstva kako bi Srbi na KiM imali bolje snadbevanje vodom nego što su imali ranije.

''Verujem da lokalnim samoupravama nije nimalo lako da završe taj projekat, ako se uzmu u obzir nametnute takse, inspekcije koje se šalju iz Prištine i mnogi drugi problemi koje imaju Srbi u južnoj pokrajini, ali taj projekat će zahvaljujući podršci države biti završen do kraja juna'', naglasio je Đurić.

Izvor: Танјуг

ĐurićvodovodViovdan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva