:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 27, 2021   12:49

0

299

Dušica Nikolić: Nastavljamo da pružamo podršku vaspitno-obrazovnom sistemu na Kosovu i Metohiji

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić, zajednos a predsednikom Privremenog organa opštine Leposavić Zoranom Todićem i načelnikom kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavkom Simićem podelila je danas svetosavske paketiće učenicima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Sočanici, OŠ „Stana Bačanin“ u Lešku i „Leposavić“ u Leposaviću.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Dušica Nikolić izrazila je zadovoljstvo što na današnji dan boravi na Kosovu i Metohiji .

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju u proteklom periodu uložila je dosta sredstava u bezbednost i obezbeđivanje nastavnih sredstava za stvaranje normalnih uslova za obrazovanje naše dece na KiM tako da se obrazovanje ne razlikuju od načina obrazovanja u drugim gradovima Srbije. Nastavićemo da pružamo podršku vaspitno-obrazovnom sistemu na Kosovu i Metohiji“, navela je Nikolić.

Ona je prosvetnim radnicima čestitala na herojstvu koje su pokazali tokom školske godine u kojoj je borba sa pandemijom bila jedan od prioriteta cele države.

Načelnik kosovskomitrovačkog okruga Slavko Simić, čestitajući školsku slavu rekao je da je „Sveti Sava ostavio u nasledstvo najveće vrednosti koje nas stalno opominju da budemo složni i jedinstveni, marljivi i radni“.

„Svetosavlje je jedini putokaz kojim ćemo pobediti sve probleme i sve izazove sa kojima se danas suočavamo. Veliki značaj danas predstavlja nam prisustvo predstavnika Vladine Kancelarije za KiM. Država je u protekle tri godine investirala u obrazovanje, učenike, prosvetne radnike, školsku infrastrukturu... Investira se u svaku srpsku sredinu“, rekao je Simić i dodao da država investiranjem u obrazovni sistem investira u opstanak i ostanak srpskog naroda na ovim prostorima.

Simić je naveo  da srpski narod ostaje jedinstven, složan iz pomoć države Srbije.  

„Uz pomoć naše države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića pobedićemo sve probleme, sve izazove, sačuvaćemo naš obrazovni sistem, sačuvaćemo svaku srpsku instituciju na Kosovu i Metohiji“, poručio je Simić.

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić rekao je da lokalna samouprava uz pomoć države Srbije čini sve kako bi se stvorili što bolji uslovi u obrazovnim ustanovama. 
„Pre osam vekova je zacrtan put Svetosavlja. Mi i danas imamo obavezu da tim putem nastavimo i dalje putem mira, slobode, identiteta srpskog naroda... Pred prosvetnim radnicima je veliki zadatak jer oni prenose znanje učenicima koji su budućnost nas kao naroda. U tome ne bismo uspeli bez pomoći države Srbije“, rekao je Todić i čestitao učenicima i prosvetnim radnicima Savindan.

Izvor: TV Most

KiMKancelarija za KiMDušica NikolićSlavko SimićZoran Todić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva