:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Jun 27, 2022   11:34

0

54

Dva autobusa sa srpskim putnicima iz Rima stigla u Srbiju

Dva autobusa sa 74 putnika, koji su bili blokirani na aerodromu u Rimu, stigla su u Srbiju. Za manje od sat i po biće u Beogradu, izjavio je T a n j u g u  ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić.

 

Ambasador Goran Aleksić podsetio je da je reč o našim putnicima koji juče nisu uspeli da se vrate iz Rima letom "Vizera" u Beograd.

"Autobusima su krenuli u 17 sati iz Rima za Beograd. Autobuse smo obezbedili odmah u dogovoru sa direktorom aerodroma 'Čampino' i svi koji su želeli krenuli su autobusima u 17 časova. Sada se nalaze na prelazu Batrovci i biće za manje od sat i po u Beogradu", rekao je Aleksić.

Dodao je da u jednom autobusu ima 34 putnika, a u drugom 40, kao i da su to putnici koji su odmah hteli da krenu za Beograd.

"Za one koji su hteli u sopstvenoj režiji da se vrate, obezbeđen je hotel i smeštaj za danas i sutra i oni će sami kupiti karte i doći u Beograd", rekao je Aleksić T a n j u g u.

Kaže da je situacija bila dosta komplikovana na aerodromu u Rimu, pošto nije postojala mogućnost za povratak nekim drugim letom u skorijem periodu.

"Odličnu saradnju smo imali sa našim građanima. Ovo je dobar primer saradnje i koordinacije Ministarstva spoljnih poslova i ambasade Srbije u Rimu koja je omogućila da se ova komplikovana i napeta situacija reši", rekao je Aleksić.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva