:

:

TV Most

clock

Mart 24, 2021   8:43

0

169

"Dvadeset druga godišnjica NATO agresije obavezuje nas da se sa pijetetom setimo svih nevinih žrtava"

"Dvadeset druga godišnjica NATO agresije na našu zemlju obavezuje nas da se sa pijetetom setimo svih nevinih žrtava koje su pale tokom dugih 78 dana bombardovanja zarad nečijih težnji da od Srbije otme deo teritorije", ocenio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.. 

"Toga dana želeli su da u prah sruše Srbiju, a umesto toga srušili su pravo i pravdu", naveo je Petković u svom saopštenju. 

Petković je istakao da "svi razlozi za udruženu međunarodnu agresiju na jednu nezavisnu i suverenu državu, pravdani navodno humanitarnim pobudama, padaju pred činjenicom da je za tih 11 nedelja ubijeno 3.500 ljudi, ranjeno 12.000, a da danas na Kosmetu nema više od 200.000 proteranih Srba, ali ima opustelih srpskih gradova, po kojima su sipane tone osiromašenog uranijuma". 

"Naše Kosovo i Metohija bilo je kamen u cipeli onih moćnika namerenih da po svaku cenu do kraja sprovedu svoju secesionističku politiku. U tom naumu sredstva nisu birali", naveo je on i dodao da "projekat stvaranja takozvane "kosovske državnosti" koji je tada započet, a za koji se mislilo da je trajno završen 2008. godine jednostrano proglašenom secesijom naše južne pokrajine, danas se pokazuje krajnje promašenim". 

"Srbija se diplomatski i ekonomski bori za Kosovo i Metohiju snažnije nego ikada, kroz brojne projekte podrške, ekonomskog osnaživanja, infrastrukturnih i kapitalnih investicija, ali i za pregovaračkim stolom", naglasio je direktor Kancelarije za KiM. 

"Danas nam je, više nego ikad, potrebna mudra i odmerena politika odbrane nacionalnih interesa. Na to nas obavezuju životi i male Milice Rakić iz Batajnice i Sanje Milenković iz Varvarina i ostale dece, njih 87, mučki stradalih tokom 11 nedelja pod bombama", ocenio je Petković. 

Ukazao je  da "njihove žrtve, zahtevaju od nas da danas za svu našu decu gradimo sigurnu budućnost politikom dijaloga i kompromisa i težimo pronalaženju trajnog mira na ovim prostorima, ali nikada ne zaboravljajući nevine žrtve i užas bombardovanja koji je zadesio našu zemlju 1999. godine".

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMPetar PetkovićNATO bombardovanježrtve
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva