:

:

TV Most

clock

Decembar 16, 2019   12:19

0

324

Dvadeset tri meseca od ubistva Olivera Ivanovića

Navršava se dvadeset tri meseca od ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića. Iz Inicijative podsećaju da je ubica i dalje na slobodi.

 

Građanska inicijativa podseća da je u proteklih mesec dana specijalni tužilac podigao optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti, u kojima se navodi njihova umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.

"Fotografije delova optužnice, predočene izjave zaštićenih svedoka, delovi obdukcionog nalaza su osvanule u kosovskim medijima, dok osumnjičeni i njihovi branioci nisu dobili na uvid niti optužnice niti predmete spisa. To govori da je bitniji nečiji publicitet nego sprovođenje zakona u ovom ozbiljnom slučaju, rešavanju ubistva srpskog političara", navode iz GI SDP.

Na optužnici se našla i sekretarica Olivera Ivanović, Silvana Arsović, što GI SDP najoštrije osuđuje.

"Ovaj vid psihološkog i političkog pritiska na jednu samohranu majku, jednu vrednu sekretaricu koja se i toga jutra kao i 13 godina pre našla na svom radnom mestu. Njenim advokatima će tek biti uručena optužnica i spisi predmeta. Nadamo se da ćemo dobiti dokaze, za šta se tereti Arsović Silvana, koja u ovom slučaju predstavlja kolateralnu štetu dok je ubica na slobodi", navodi se u saopštenju GI SDP.

Lider GI SDP, Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. sa šest hitaca u leđa ispred stranačkih prostorija u Severnoj Mitrovici.

Protiv šest lica srpske nacionalnosti podignuta je optužnica za učešće u ubistvo Ivanovića.

Izvor: RTS

GI SDPOliver Ivanovićoptužnicaubistvo

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva