:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 22, 2019   16:02

0

1090

Dvadesetjednu godinu žive sa sećanjima i nadom da će videti svoje

U organizaciji Udruženja nestalih i kidnapovanih lica na Kosovu i Metohiji  u Kosovskoj Mitrovici je  održana tribina pod nazivom „21 godina tuge, patnje, neizvesnosti i bola“ a povodom obeležavanja 21 godine od prvog masovnog kidnapovanja radnika ugljenokopa Belaćevac kod Obilića. Bio je ovo skup patnje i bola, i podsećanja na srpske stradalnike.

Dvadesetjednogodišnja Dragana Ađančić imala je svega osam meseci kada je njen otac otet. Njeno sećanje zasnovano je na fotografijamo i tragičnim pričama majke i rodbine. Dragana kroz suze kaže da nikada neće izgubiti veru u sebe i svoje bližnje, što i drugima preporučuje.

A Dragana Majstorović kaže da je svoj bol pretočila u pesme, odnosno tužbalice.

"Ja sam danas ovde da vam kažem da moramo da budemo hrabri i istrajni i da idemo do one pobede dokle ne nađemo svoje najmilije", poručila je Dragana Majstorović.

I posle 21. godine tuge, patnje, neizvesnosti i bola porodice kidnapovanih i nestalih i dalje ne znaju šta je sa njihovim najmilijima i kakva je njihova sudbina.

"Veoma smo razočarani tragedijom koja je zadesila naše porodice, očekujemo od međunarodnih snaga koje su prisutne na Kosovu i Metohiji i institucija u Prištini da će ubrzati proces pronalaženja nestalih lica", kaže Verica Tomanović predsednica Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica na KiM. Njen muž je čuveni hirurg dr Andrija Tomanović koji je otet iz bolnice u Prištini dok je obavljao svoju dužnost, lečeći podjednako i Srbe i Albance.

"Traga se još za 547 osoba sa našeg spiska, tu su pored Srba i Romi, Aškalije, Egipćani ima i Albanaca", rekao je Milorad Trifunović koordinator Udruženja kidnapovanih i nestalih lica na KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju kao i sve ostale relevantne institucije Republike Srbije bore se svim sredstvima da se sazna istina a počinioci ovih krivičnih dela pronađu i kazne.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva