:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jul 11, 2020   12:44

0

123

Dve osobe preminule, još 46 zaražnih u srpskim sredinama na KiM

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 časa registrovano je još ukupno 46 novih slučajeva zaraženih koronavirusom.

 

Dve osobe preminule su od posledica oboljenja KOVID 19, potvrdio je na današnjoj konfereniciji za medije epidemiolog mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje dr Aleksandar Antonijević. U pitanju je muškarac iz Zvečana, koji je preminuo juče, dok je kod jedna žene iz Prilužja koja je imala sve simptome KOVID 19, a preminula je pre tri dana, potvrđeno da je bila zaražena koronavirusom.

U srpskim sredinama na KiM od 46 novopotvrđenih slučajeva, rezultati za 36 pozitivnih lica stigli su iz Veterinarskog instituta Kraljevo dok su preostalih 10, rezultati pristigli iz laboratorije “Vatreno oko” u Beogradu.

Na severu Kosova registrovano je ukupno 34 novoobolela, od toga u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću po 13, u Zvečanu šest i u Zubinom Potoku četiri novoinficirana lica.

Na centralnom Kosovu je još 12 lica pozitivno na koronavirus. Od toga, tri slučaja zaraze registrovana su u Lipljanu, dva u Peći, dva u Štrpcu, dva u Kosovskoj Kamenici, dok je po jedan novozaraženi registrovan u Gračanici i Gnjilanu. Rezultati preminule žene iz Prilužja su 12 potvrda koronavirusa.

Ukupan broj obolelih od početka epidemije 12. marta 2020. do danas je 340. Testirano je 2373 uzoraka.

Nakon tri nedelje zatišja bez novozaraženih, od 18. juna do danas registrovano je 217 slučajeva zaraze.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva