:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 06, 2020   17:34

0

11

Dvoje državnih sekretara zaraženo virusom korona

Virusom korona zaraženi su i državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Dragan Jeremić i državna sekretarka u Ministarstvu finansija Jelena Tanasković.

Jeremić je sam potvrdio da je pozitivan na virus, kao i da je testiran u petak, ali da se odlično oseća.

On je za "Alo" rekao da se još od 21. marta nalazi u kucnoj izolaciji.

"Imam terapiju, nisam bio u kontaktu ni sa kim iz Ministarstva. Čim sam osetio simptome, ja sam se sam izolovao. U sredu imam ponovo kontrolu, snimanje pluća i posle toga ću najverovatnije biti ponovo testiran", rekao je on.

Osim njega, virusom korona zaražena je i državna sekretarka u Ministarstvu finansija Jelena Tanasković, potvrđeno je Blicu u tom Ministarstvu, a ima lakše simptome i oseća se dobro, o čemu ih je obavestla putem mejla.

Tanasković je nakon uvođenja vanrednog stanja i na osnovu instrukcija koje je donela vlada upućena na rad od kuće, kao i većina zaposlenih u Ministarstvu koji su ispunjavali uslove iz pomenute instrukcije (navršenih 60 godina života, dete mlađe od 12 godina, hronicne bolesti...).

"Tanasković je, prema našim saznanjima zaražena u privatnom okruženju, dakle van Ministarstva, dok je posao obavljala od kuće. Nakon što je zaražena, nije bila u neposrednom kontaktu ni sa kim iz Ministarstva. Nema drugih zdravstvenih oboljenja, i nadamo se da ce uspešno i brzo da se oporavi", rekli su u tom Ministarstvu.

Dodaju da su u samom Ministarstvu od pojave virusa propisane stroge mere zaštite, jedan deo zaposlenih radi od kuće, a oni koji dolaze na posao nose zaštitne maske, rukavice i meri im se telesna temperatura pri ulasku u zgradu, a redovni se radi dezinfekcija objekta.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva