:

:

TV Most

clock

April 28, 2020   11:59

0

187

Dvoje preminulo, još dva lica pozitivna na koronavirus na severu Kosova

Epidemiolog Aleksandar Antonijević saopštio je na redovnoj konferenciji za novinare da su još dva lica pozitivna na koronavirus na severu Kosova i Metohije, i to iz Kosovske Mitrovice i Leposavića. 

 

Dve osobe su preminule u Zubinom Potoku i Leposaviću, četiri pacijenta su izlečena.

Preminuli su starije osobe, preko 70 godina (1948) i (1947), koje su imale i pridružene bolesti saopšteno je na konferenciji.

Od početka uzorkovanja do jučerašnjeg dana, testirano je 926 lica od čega je 96 pozitivno na koronavirus dok je 47 lica ozdravilo a 8 lica preminulo.

U Kosovskoj Mitrovici se nalazi 33 obolelih (dvoje preminulo), u Zvečanu 23 obolelih (jedan preminuo), u Leposaviću 15 (četiri preminulo) i u Zubinom Potoku 20 obolelih (jedan pacijent preminuo).

U Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici je smešteno 26 lica sa lakšom kliničkom slikom, u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica se nalaze 11 pacijenata sa umerenom kliničkom slikom, u KC Kragujevac se nalaze 2 pacijenta i u KBC “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu 2 pacijenta.

Antonijević je još jednom apelovao na građane da ostanu u svojim domovima i bez preke potrebe ne izlaze napolje i poštuju propisane mere i mere zaštite.

“Znam da nije lako ali svi zajedno moramo da izdržimo do kraja. Vi u vašim domovima, a svi mi koji smo uključeni u borbu sprečavanja širenja epidemije na radnim zadacima, koji verujte traju i do 24 sata” rekao je Antonijević.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Kosovodr Aleksandar Antonijevićkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva