:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Decembar 09, 2020   14:29

0

231

Dvostruki aršini ili nešto drugo: Za Komisiju muslimansko groblje u Severnoj Mitrovici prioritet, a šta sa uništenim srpskim grobljem u južnom delu

Predstavnici Komisije za ljudska prava, rodnu ravnopravnosti, nestala lica i peticije iz Prištine obišli su danas muslimansko groblje koje se nalazi u Severnoj Mitrovici.

 

Kuštrim Gara, šef Jedinice vladine komisije za nestala lica rekao je da je tokom prošle godine ova lokacija bila prioritet u istraživanju sa ciljem pronalaženja i identifikacije nestalih osoba.

Prema njegovim rečima, do kraja ove godine neće biti novih podataka.

Kako novinarima srpskih medija, uprkos molbama koje su tokom izlaganja članova komisije nekoliko puta upućene, nije omogućen prevod sa albanskog, uprkos molbama nisu bili u mogućnosti da saznaju odgovore na pitanja predstavnika nevladine Komisije za ljudska prava.

Grupa Srba se, u međuvremenu, spontano okupila u blizini muslimanskog groblja gde je trajala poseta komisije iz Prištine, a ubrzo nakon toga su članovi komisije ušli u vozila i otišli sa mesta događaja.

Okupljeni Srbi su, prema rečima jednog od građana Zorana Batića, želeli da od Komisije za ljudska prava saznaju šta je sa srpskim grobljem u Južnoj Mitrovici.

“Na saznanje da je delegacija za ljudska prava iz Prištine došla u obilazak muslimanskog groblja mi smo se ovde spontano okupili da ih pitamo šta je sa našim grobljem u južnom delu grada, koje je u celosti porušeno, dok ovde na severu ni jedan spomenik nije porušen. Hteli smo da ih pitamo šta je sa našim kidnapovanim i ubijenim ljudima. Čim su nas videli oni su se pokupili i spakovali u kombi i kola i nestali su, nisu želeli ni da popričaju sa nama oko tog problema“, rekao je Bratić.

Izvor: TV Most

KiMKomisija za ljudska pravasrpsko groblje u Južnoj MitroviciSeverna Mitrovica

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva