:

:

TV Most

clock

Oktobar 29, 2020   9:43

0

185

Džez i bluz festivalu – Kosovska Mitrovica uručeno priznanje “GODUM 2020”

Na velikoj sceni “Mira Trailović” u Ateljeu 212 sinoć su dodeljene nagrade i povelje “GODUM 2020” u organizaciji Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike u Srbiji.

Ovogodišnji dobitnici povelja za razvoj džeza, rok i zabavne muzike Srbije su džez i bluz festival “North city” – Kosovska Mitrovica, Dragan Marković Mare, Vladan Marić, Ivan Makragić, “SOKOJ”, Organizacija za ostvarivanje prava interpretatora i “Multimedia music”.

Ispred džez i bluz festivala “North city” – Kosovska Mitrovica, povelju je primio jedan od osnivača festivala i muzički urednik Radio Kosovske Mitrovice Nenad Ilić.

Nagradu za najbolju rok grupu dobila je “Riblja Čorba”, a nagrada za najbolju pop grupu pripala je grupi “S.A.R.S”.

Za najbolji ovogodišnji džez sastav proglašen je “Kvartet Dragana Ćalina”, a za najbolje mlade snage nagrađena je grupa “Buč Kesidi”.

Nagradu Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike dobio je proslavljeni gitarista i frontmen grupe “Smak” Radomir Mihailović Točak.

Na manifestaciji su dodeljene i nagrade za najemitovanija dela. U sferi džeza, nagradu je dobila pesma “Perdao” koju izvodi “Vasil Hadžimanov bend” sa Senkom i Biserom Veletanlić.

Iz oblasti pop i rok muzike, nagrađene su pesme “Milimetar” Željka Joksimovića i “Lutka” grupe “S.A.R.S”.

U odnosu na dodele nagrada ranijih godina, ovogodišnja manifestacija je održana online, a iz organizacije navode da će snimak biti objavljen narednih dana na društvenim mrežama.

Podsetimo, prošle godine, priznanje “Godum” dobili su muzičar Petar Rakić, za doprinos džezu, zabavnoj i rok muzici i Nenad Ilić, muzički urednik Radio Kosovske Mitrovice za emisiju “Radio sećanja” u kojoj se neguje evergrin muzika.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMDžez i bluz festivalGODUM 2020.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva