:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2020   22:02

0

18

Džonson na sastanku sa Putinom: Nema normalizacije odnosa

Britanski premijer Boris Džonson poručio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na sastanku u Berlinu, da neće doći do normalizacije odnosa dve države sve dok Moskva ne prestane sa "destabilizujućim aktivnostima" koje ugrožavaju bezbednost Velike Britanije i njenih saveznika.

Portparolka Džonsonovog kabineta u Dauning stritu rekla je da se on sa Putinom sastao u Berlinu, na marginama mirovne konferencije o Libiji.

Kako je preneo Rojters, Putin i Džonson su razgovarali o pitanjima vezanim za Libiju, Siriju, Irak i Iran.

"Jasno je (Džonson) stavio do znanja da nema promene u britanskom stavu po pitanju Salsberija, koje je bila nepromišljena upotreba hemijskog oružja i bezobziran pokušaj ubistva nedužnih ljudi na tlu Ujedinjenog Kraljevstva. Džonson je rekao da se takav napad ne sme ponoviti", navela je njegova portparolka u saopštenju.

Ona je govorila o napadu na bivšeg ruskog dvostrukog tajnog agenta u Salsberiju, u Engleskoj 2018.

London je tada optužio Moskvu da stoji iza trovanja agenta, navodeći da je u napadu korišćen nervni gas razvijen u SSSR-u.

Rusija je oštro u više navrata odbacila te optužbe.

"Premijer (Džonson) je rekao da neće doći do normalizacije naših bilateralnih odnosa dok Rusija ne prekine sa destabilizujućim aktivnostima, koje prete Ujedinjenom Kraljevstvu i njegovim saveznicima i koje podrivaju sigurnost naših građana i našu kolektivnu bezbednost", rekla je portparolka. 

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva