:

:

TV Most

Foto: Bi Bi SI

clock

Decembar 09, 2019   19:46

0

58

Džonson odbio da pogleda fotografiju dečaka primoranog da spava na podu u bolnici

Britanski premijer Boris Džonson našao se na udaru kritika zbog odgovora kada mu je prikazana fotografija bolesnog deteta koje leži na podu u bolnici uoči izbora 12. decembra. Kada mu je novinar pokazao tu fotografiju, Džonson mu je uzeo telefon i stavio ga u džep.

 

Tokom intervjua, novinar Aj-Ti-Vija više puta je pokušao da Džonsonu na telefonu pokaže fotografiju četvorogodišnjeg dečaka koji leži na gomili kaputa u bolnici, a koji je prikazan na naslovnoj stranici dnevnika Miror, koji podržava laburiste, preneo je Rojters.

List navodi da je dečak za koga se sumnjalo da ima upalu pluća morao da bude lečen na podu jer nije bilo kreveta.

Džonson je u početku izbegavao da pogleda u telefon i umesto toga je iznosio investicione planove za Nacionalnu zdravstvenu službu (NHS) i, takođe, rekao da nije imao šansu da vidi fotografiju.

Novinar je rekao da je Džonson potom uzeo njegov telefon i ubacio ga u džep.

Kada ga je ponovo pitao za fotografiju, Džonson je izvadio telefon, pogledao ga i rekao: "To je užasna, užasna fotografija".

Rekao je da se izvinjava porodici i svima onima koji imaju užasna iskustva u NHS-u, ali da je ono što rade podrška NHS-u.

"Sve u svemu, mislim da pacijenati u NHS-u imaju mnogo, mnogo bolje iskustvo od ovog jadnog deteta", dodao je pre nego što je rekao: "Žao mi je što sam vam uzeo telefon".

Opozicione stranke brzo su podelile snimke na društvenim mrežama, rekavši da to pokazuje da se Džonson ne brine za pacijente.

Politička urednica Bi-Bi-Sija Laura Kunsberg napisala je na Tviteru da je ministar za zdravlje Met Henkok poslat u bolnicu u Lidsu gde je fotografisan dečak.

Dočekala ga je grupa laburističkih aktivista koji su protestovali, a jedan od njih je, kako se navodi, udario njegovog savetnika.

Izvor: RTS

Boris DžonsonVelika Britanijazdravstvopacijenti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva