:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Avgust 21, 2019   18:46

0

125

Džonson stigao u Berlin, dočekali ga protesti

Britanski premijer Boris Džonson doputovao je u Berlin gde je za njega priređen svečani doček u okviru kog ga je sačekala nemačka kancelarka Angela Merkel sa kom ima planiran sastanak, prenosi "Rojters".

Angela Merkel je okupljenim novinarima rekla da će sa Borisom Džonsonom razgovarati o spoljnoj politici, i o tome kako da se postaraju da izlazak Britanije iz Evropske unije prođe što glatkije.

"Danas ću razgovarati sa britanskim premijerom, koji dolazi u posetu, o tome kako možemo da dobijemo Bregzit sa što manje trzavica, jer moramo da se borimo za svoj ekonomski rast", rekla je Merkel ova u obraćanju na konferenciji o vazdušnom saobraćaju", prenosi Rojters.

Očekuje se da će ponoviti zahtev da plan Evropske unije o rešenju za irsku granicu bude povučen. Zvanični Brisel je do sada odbacivao takvu ideju, tvrdeći da Britanija nije predložila realnu alternativu.

Boris Džonson će o tome sutra razgovarati i s francuskim predsednikom.

"Pariz veruje da je Bregzit bez dogovora sada najrealnija mogućnost", rekao je neimenovani zvaničnik iz kancelarije Emanuela Makrona.

Britanskog premijera Borisa Džonsona su u Berlinu danas dočekali demonstranti koji su uzvikivali: "Zaustavite Bregzit".

Izvor: Танјуг

MerkelDžonson
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva