:

:

TV Most

clock

Januar 27, 2023   14:33

0

46

Egzit izglasan u top 5 festivala na svetu

Egzit festival je izglasan za 5. festival sveta, objavio je jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag, saopštili su iz Exit festivala.  

Preko 100.000 ljudi iz celog sveta glasalo je za svoje omiljene festivale, a Egzit se našao ispred gigantskih događaja kao što su Glastonbury, Coachella, Burning Man, Lollapalooza, Sziget, Awakenings i mnogi drugi!

"Ovim priznanjem se još jednom potvrđuje globalni ugled Exita, koji već više od dve decenije važi za jedan od najprestižnijih festivala na svetu. Posebno je značajna činjenica da je lista formirana isključivo glasovima publike širom planete", izjavio je osnivač i direktor Egzit festivala Dušan Kovačević.

Glasanje za najbolje festivale je trajalo od 5. do 26. oktobra 2022. godine. Na 1. mestu je belgijski Tomorrowland, slede američki Ultra Music i EDC Las Vegas, potom britanski Creamfields North. 

Veliki značaj ovog priznanja je u tome što dolazi baš od čitalaca uglednog DJ Mag-a, čije liste Top 100 festivala, Top 100 DJ-eva i Top 100 klubova predstavljaju industrijski standard, pogotovo u elektronskoj muzici.  

Zato ne čudi da su festivali koji su se našli ispred našeg najvećeg festivala posvećeni isključivo elektronskoj muzici, dok Exit već više od dve decenije neguje multižanrovski pristup. 

Jedno od glavnih obeležja po kojima je Egzit poznat u svetu je famozna Dance Arena, koja važi za vodeću scenu elektronske muzike na svetu. 

Veliki doprinos daju i No Sleep Novi Sad bina, koja je dobila i svoj višestruko nagrađivani festival, kao i niz manjih bina koje već dve decenije promovišu elektronsku muziku. 

Egzit je do sada ugostio najuzbudljivija imena elektronske muzike u poslednjih 20 godina, a mnogi od njih se redovno nalaze na DJ Mag-ovoj listi najboljih DJ-eva.

Na DJ Mag-ovoj festivalskoj listi se, pored Egzita, našlo i nekoliko festivala iz regiona, kao što su Untold, Hideout, Sonus, Ultra Europe, dok je na 35. mestu domaći Lovefest. 

Ovogodišnji rezultati glasanja objavljeni su posle trogodišnje pauze, a Egzit je na DJ Mag-ovoj listi bio i 2019. godine.

Ovaj britanski magazin sa trodecenijskom tradicijom osnovan je kao mesečnik posvećen elektronskoj muzici i kao takav se distribuira u više zemalja sveta, među kojima su Sjedinjene Američke Države, Španija, Francuska, Italija, Kina, Holandija, a spomenute liste su njegov zaštitni znak. 

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva