:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 19, 2015   12:05

0

117

Egzit važan za međunarodnu reputaciju Srbije

Vučić je zahvalio organizatorima Egzita jer su od jednog događaja u Srbiji napravili evropski i svetski brend, a to uradili tiho, mnogo više brinući o Egzitu, nego o sopstvenim interesima.

"Hvala vam na tome što ste novac, koji za vladu nije bio mali, a za vas svakako nije bio dovoljno veliki, trošili na razuman i transparentan način i pomogli Srbiji da dodatno popravi imidž u svetu koji je najbolji u poslednjih 20 godina, ali će na tome morati da se radi još deset godina da bismo bili u evropskom i svetskom vrhu", rekao je Vučić.

On je organizatore festivala zamolio da i ove godine naprave veliki spektakl, podsetivši da je vrlo važno to što prošle godine u Novom Sadu, po prvi put, nije bilo nikakvih bezbednosnih problema.

Vučić je istakao da Egzit privlači veliki broj stranih turista, a da se nada da će Srbija u toj oblasti napredovati još više.

"Spremite se ove godine, mislim da ćemo biti u situaciji da vam ne platimo manje, a da vi pokušate da postignete više", naveo je premijer i poručio organizatorima da nastave sa tradicijom osvajanja nagrada.

Direktor Egzita Dušan Kovačević rekao je da je festival postao "malo čudo" jer je po drugi put osvojena veoma važna nagrada, a to je postignuto, kako je naveo, radom i entuzijazmom i znak je da se i u Srbiji može uspeti i da se i ovde dešavaju lepe vesti.

Prema njegovim rečima, Egzit doprinosu razvoju turizma u Srbiji, pa je u Novom Sadu zabeležen porast turista od preko 30 odsto.

On je naveo da Egzit može da pomogne i kroz razvoj kreativne industrije, tako da Srbija postane jedan od centara u Evropi u toj oblasti, a i da se poveća učešće u bruto društvenom proizvodu.

Vučić je uz osmeh odgovorio da vlada na to za sada u budžetu nije računala, ali da je sve što organizacija Egzit radi dobro i oslikava se na pozitivan imidž Srbije.

Na ovogodišnjoj dodeli Evropskih festivalskih nagrada za 2014. godinu, morsko izdanje Egzit avanture "Sea dance" u Budvi proglašen je za najbolji evropski festival u kategoriji do 40.000 posetilaca po danu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva