:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 30, 2020   20:43

0

20

EK: Ne dovodite u pitanje EU, pobedićemo i ovu krizu

Glavni portparol Evropske komisije Erik Mamer izjavio je danas da EU u okolnostima izazvanim KOVID-19 radi na ”principima demokratije i dijaloga” kako bi došla do zajedničke startegije za prevazilaženje krize.


Mamer je odbacio insinuacije pojednih zvaničnika, javnosti i medija u Evropi koji upozoravaju na mogućnost raspada Unije zbog neaktivnosti zajedničkih institucija i izostanka solidarnosti među zemljama članicama.
”Ne znam zašto uvek dovodite u pitanje EU? EU je već bila u mnogim krizama u skorijoj istoriji i uvek pobeđivala. Radimo da pobedimo i ovu krizu i to na osnovama evropskih vrednosti, kao demoratske zemlje koje su navikle da imaju rasprave i sučeljavanja mišljenja u cilju nalaženja načina za zajedničke akcije”, rekao je Mamer.
Portparol Evropske komisije dodaje da zemlje članice imaju svaka svoju viziju puta iz krize, a da su debate normalna pojava u svakoj demokratiji.
”Ubeđen sam da ćemo izađi iz ovoga”, istakao je Mamer.
Na pitanje novinara o kritikama koje se poslednjih dan upućuju Briselu zbog nekoordinisanog i sporog početnog odgovora EU na krizu KOVID19, u Evropskoj komisiji kažu da su do sada doneli više od 42 odluke i preporuke namenjene zemljama članicama u cilju podrške zdravstvenom sektoru i društeno-ekonomskom oporavku nakon pandemije.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva