:

:

TV Most

clock

Mart 14, 2020   10:19

0

141

"Ekonomski" krizni štab: Vučić sa ministrima

U Predsedništvu Srbije u toku je zasedanje Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica bolesti koju izaziva COVID-19 po privredu, a sastankom predsedava predsednik Aleksandar Vučić.

"Ekonomski" krizni štab, za otklanjanje posledica po privredu, pored predsednika, čine i ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Na sastanak u Predsedništvu stigli su i guverner NBS Jorgovanka Tabaković, ministri trgovine Rasim Ljajić, saobraćaja, građevinartsva i infrastrukture Zorana Mihajlović, rada Zoran Ðorđević, poljoprivrede Branislav Nedimović, privrede Goran Knežević, rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Nakon sastanka predviđene su izjave za medije.

U Srbiji je jutros do osam sati registrovana ukupno 41 osoba zaražena korona virusom.

Do osam časova jutros u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 256 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, a od poslednjeg izveštaja, objavljenog u petak popodne, testirani su uzorci 17 osoba od kojih je šest pozitivno i 11 negativno na novi korona virus.

U Srbiji su juče formirana dva krizna štaba: pored "ekonomskog", formiran je i "zdravstveni", koji predvodi premijerka Ana Brnabić, a čine ga i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Škodrić, kao i naši vruhunski lekari.

Izvor: Танјуг

VučićministriKrizni štabkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva