:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 16, 2023   11:14

0

70

Eksplozija u fabrici u Leštanima, nema povređenih

U kompleksu firme "Ede pro" u Leštanima kod Beograda došlo je do eksplozije na radnoj mašini za proizvodnju raketnog goriva. Nema povređenih.

Eksplozija se dogodila jutros oko šest časova u kompleksu firme "Ede pro", u Leštanima, na radnoj mašini za proizvodnju raketnog goriva, saopštio je MUP.

Prema prvim informacijama, nema povređenih niti žrtava eksplozije. Sve hitne službe su na terenu.

Kako T a n j u g saznaje, na radnoj mašini za proizvodnju raketnog goriva došlo je do pregrevanja ulja, što je izazvalo eksploziju na samoj mašini.

Same rakete se ne nalaze u istoj hali, pa je izbegnuta veća eksplozija i nije došlo do većeg incidenta.

Policija je najpre preventivno zatvorila sve prilaze fabric, od isključenja sa auto-puta Bubanj potok u smeru ka Leštanima i od Leštana ka Bubanj potoku, ali je saobraćaj kasnije normalizovan.

Pre dve godine, u istoj fabrici, u magacinu raketnog goriva, dogodila se eksplozija u kojoj su poginula dva radnika, a 16 je povređeno.

U eksploziji u novembru 2008. godine povređene su tri osobe, jedna teže i dve lakše. Tada je eksplodirala smesa za punjenje protivgradnih raketa, krov pogona je odleteo u vazduh, a oštećeni su i okolni objekti. 

Kompanija se bavi proizvodnjom delova za rakete, turbomotora raketa i goriva.

"Ede pro" je angažovan u istraživanjima, razvoju, proizvodnji, trgovini i modernizaciji sadašnjeg naoružanja i odbrambene opreme, ali i za civilne potrebe.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva