:

:

TV Most

Foto: AP

clock

April 16, 2022   8:33

0

133

Eksplozije u Kijevu i Lavovu, oglasile se sirene za opasnost

U glavnom gradu Ukrajine Kijevu i na zapadu zemlje u Lavovu, čule su se eksplozije danas u ranim jutarnjim časovima, prenosi Rojters pozivajući se na ukrajinske medije.

Kako se navodi, sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se jutros iznad većeg dela Ukrajine, a za sada nema zvanične potvrde o tim eksplozijama.

Rojters naglašava da u ovom trenutku ne može nezavisno da proveri navedene izveštaje.

Kličko: Spasilački timovi na mestu eksplozije u Kijevu

Spasilačke i ekipe Hitne pomoći su na mestu jutrošnje eksplozije na periferiji Kijeva, saopštio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Eksplozija se dogodila u kijevskom okrugu Darnjickij, napisao je Kličko na Telegramu, prenosi Rojters uz napomenu da je reč o jugoistočnom delu ukrajinske prestonice, na levoj obali Dnjepra.

Gradonačelnik Kijeva je dodao i da se informacije o ranjenima i eventualnim žrtvama još potvrđuju, navodi britanska agencija.

U glavnom gradu Kijevu i na zapadu Ukrajine, u Lavovu, čule su se eksplozije danas u ranim jutarnjim časovima, a sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se jutros iznad većeg dela zemlje, preneo je Rojters pozivajući se na ukrajinske medije.

Zelenski: Ukrajinski gubici između 2.500 i 3.000 vojnika

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da je između 2.500 i 3.000 ukrajinskih vojnika ubijeno tokom sedam nedelja rata sa Rusijom i da još oko 10.000 ranjeno.

On je izjavio i da nije poznat broj ukrajinskih civilnih žrtava, prenosi Rojters.

Zelenski je rekao da je između 19.000 i 20.000 ruskih vojnika ubijeno u sukobu, koji je sada u osmoj nedelji, a Moskva je prošlog meseca saopštila da je ukupno 1.351 ruski vojnik ubijen, dok je 3.825 njih ranjeno, navodi britanska agencija uz napomenu da nije mogla nezavisno da proveri brojeve bilo koje strane.

Zelenski je poručio i da je vojna situacija na jugu i istoku zemlje „i dalje veoma teška“ i pohvalio uspehe ukrajinskih oružanih snaga.

"Uspesi naše vojske na bojnom polju su zaista značajni, istorijski značajni. Ali još uvek nisu dovoljni da očistimo našu zemlju od okupatora. Još ćemo ih tući", rekao je ukrajinski predsednik u noćašnjem video obraćanju, uz ponovljeni poziv saveznicima da pošalju teže naoružanje i uvedu međunarodni embargo na rusku naftu, prenosi Rojters.

Rusi jačaju pozicije kod Izjuma, delimično blokiraju Harkov

Generalštab ukrajinske vojske saopštio je jutros da ruske snage jačaju pozicije oko grada Izjuma u Harkovskoj oblasti i da se pripremaju za intenziviranje napada kod Avdejevke u Donjeckoj oblasti.

Ukrajinski generalštab navodi da ruske snage nastavljaju delimičnu blokadu Harkova i artiljerijsko granatiranje grada, navodi Unian.

Dodaje se da u vodama Azovskog mora ruski brodovi nastavljaju blokadu luke Marijupolj.

Izvor: T a n j u g

UkrajinaeksplozijeKijevLavovVolodimir Zelenski
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva