:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Mart 06, 2020   22:37

0

157

Ekspres: Kurti nastavlja da izbegava američke zvaničnike

Kosovski premijer Aljbin Kurti nastavio je da odbija razgovore sa američkim zvaničnicima o ukidanju takse na srpsku robu, a poslednji sagovornik trebalo je da mu bude Šon Keirnkros, kojeg je na mesto direktora vladine agencije Millennium Challenge imenovao Donald Trump.

Prištinski portal Ekspres preneo je da je Aljbin Kurti tokom dana imao zakazan razgovor sa Šonom Keirnkrosom, ali izvori portala kažu da ga je izbegao.

Prema pouzdanim izvorima Ekpresa, visoki američki zvaničnik zvao je Kurtija nekoliko puta tokom dana, ali se kosovski premijer nije javljao na telefon.

Šon Keirnkros je nameravao da sa Kurtijem razgovara o budućoj saradnji američke vladine agencije i kosovske vlade.

Keirnkros bi Kurtiju rekao da, ako nastavi da se ne odaziva na apele SAD za potpuno i bezuslovno ukidanje takse na robu iz centralne Srbije, Amerika će blokirati finansiranje planiranih projekata.

Kurti je prethodnih dana, prema navodima portala, izbegao razgovor i sa savetnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robertom O'Brajenom.

Millennium Challenge planira da uloži desetine miliona dolara u razne projekte na Kosovu, prenosi Ekspres, i dodaje da je Keirnkros planirao da Kurtiju kaže "nešto veoma važno".

Izvor: RTS

KiMKurtiSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva