:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 23, 2021   17:34

0

172

Elek:Dvojica Srba sa teškim povredama glave i grudnog koša

Kod administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak, četvrti dan protestuju Srbi nezadovoljni odlukom Prištine o zameni registarskih tablica.
 

Mirnu situaciju  proteklih dana danas je narušilo prebijanje trojice Srba od strane prištinskih specijalaca u blizini administrativnog prelaza Brnjak .

Reč je o Dragiši Vlaškoviću, Zoranu Tomoviću i Jovanu Takovu, koji su navodno prevozili drva.

Po izjavama očevidaca napad na Srbe nije bio ničim izazvan, a pripadnici Rosu jedinica koji su u velikom broju stacionirani na Brnjaku  naneli su teže povrede Dragiši Vlaškoviću Zoranu Tomoviću, kojima je najpre u  Domu zdravlja Zubin Potok ukazana  lekarska pomoć a potom su prebačeni u KBC Kosovska Mitrovica. 

"Dvojica od trojice Srba koje su jutros pretukli pripadnici specijalnih policijskih jedinaca Rosu na administrativnom prelazu Brnjak, zadobili su teške telesne povrede i hospitalizovani su na odeljenju hirurgije KBC Kosovska Mitrovica", izjavio je za Танјуг direktor te zdravstvene ustanove Zlatan Elek.

Elek je naveo da su Dragiša Vlašković i Zoran Tomović primljeni sa teškim kontuzionim povredama glave, grudnog koša i tela koje su posledice udaranja, gaženja i šutiranja.

Dodao je da je njihovo zdravstveno stanje trenutno stabilno, ali promenljivo.

"Zabrinjavajuće su psihičke poslediče koje će sigurno ostati. Oni su dovedeni u pratnji policije pod rotacijom, vidno uplašeni i prepadnuti", rekao je Elek.

On je rekao da su povređeni hospitalizovani na odeljenju hirurgije, gde se odvijaju sve dalje dijagnostičke procedure, a više informacije o njihovom stanju biće poznato u večernjim satima.

Trećem pretučenom Srbinu, Jovanu Takovu zdravstvena pomoć pružena je u Domu zdravlja Zubin Potok.

Pripadnici Rosu jedinica koje se nalaze na prelazu Brnjak u opštini Zubin Potok napali su trojicu lokalnih Srba - Dragišu Vlaškovića, Zorana Tomovića i Jovana Takova.

Izvor: Танјуг, TV Most

KiMElekDragiša VlaškovićZoran TomovićJovan TakovpretučeniBrnjakkosovska policija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva