:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 03, 2019   13:06

0

236

Engel sa poslanicima: Države regiona treba da sarađuju

Američki kongresmen Eliot Engel poručio je u razgovoru sa poslanicima Skupštine Srbije da treba prevazići sve nesuglasice i neprijateljstva na Zapadnom Balkanu i da države treba da sarađuju, kako bi postale članice EU i stvorile bolju budućnost za svoje građane.

Eliot Engel je na sastanku u Skupštini Srbije istakao da SAD žele da učine dijalog između Beograda i Prištine što lakšim i naglasio da su SAD prijateljski nastrojene ka obema stranama, saopšteno je iz parlamenta.

Predsednik Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD je ukazao i da prijateljstvo Srbije i SAD datira daleko u prošlost i izrazio uverenje da će naše države i u budućnosti biti saveznici.

Poslanici su u razgovoru sa američkim kongresmenom istakli neophodnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kako bi se našlo trajno i održivo rešenje, u interesu svih građana na ovim prostorima. Posebno su izrazili zahvalnost Engelu na zalaganju za dijalog i ukazali da njegov dobar imidž i uticaj u ovom regionu može da doprinese povratku dijaloga i miru i razvoju ovog regiona.

Engel, koji boravi u poseti Srbiji, razgovarao je sa potpredsednicima parlamenta Vladimirom Marinkovićem i Gordanom Čomić, predsednikom Odbora za spoljne poslove Žarkom Obradovićem i poslanicom Sandrom Božić o situaciji na Zapadnom Balkanu i pregovorima Beograda i Prištine.

Izvor: Танјуг

Engelposlaniciregion
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva