:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 19, 2015   12:05

0

134

"Enklavi" pobeda, Arsenu aplauz, Đuzi srce

Drugu nagradu dobio je scenarista filma "Travelator" Dušan Milić, saopšteno je iz Kabineta predsednika opštine Vrnjačka Banja.

Žiri je dodelio dve treće nagrade - scenaristkinji filma "Amanet" Sari Radojković i Dimitriju Vojnovu i Danilu Bećkoviću za scenario ostvarenja "Mali Budo".

Ekipa filma "Mali Budo" odlučila je da novčani deo nagrade (25.000 dinara) pokloni Ugostiteljsko-turističkoj školi u Vrnjačkoj Banji, da se od tog novca finansiraju ekskurzije učenika, koji su lošijeg materijalnog stanja.

Žiri grada domaćina nagradio je glumca Nikolu Rakočevića, zlatnikom sa likom cara Konstantina, za izuzetan doprinos festivalu.

Poslednje veče 39. Festivala filmskog scenarija ostaće upamćeno po aplauzu koji je publika, na poziv konferansijea, uputila preminulom Arsenu Dediću, kao i po tome što je ekipa filma "Bez stepenika", u kome je svoju poslednju filmsku ulogu odigrao legendarni Vlastimir Đuza Stoiljković, ka nebu "pustila" srce upućeno upravo njemu, što je izazvalo i aplauz, ali i suze prepunog Amfiteatra.

Veliko interesovanje publike izazvali su filmovi "Mali Budo" i "Enklava", čiji autori nisu mogli da sakriju zadovoljstvo nakon aplauza na otvorenoj sceni vrnjačkog Amfitatra.

Ovogodišnju manifestaciju obeležili su rekordan broj filmova u zvaničnoj konkurenciji (čak 16) i rekordna poseta vrnjačkom amfiteatru, na kome se skoro svake festivalske večeri tražilo mesto više.

Prema procenama organizatora iz Kulturnog centra Vrnjačka Banja, više od 6.000 ljudi je pratilo projekcije, a svečanom zatvaranju prisustvovalo je 1.500 ljubitelja domaćeg filma.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva