:

:

TV Most

clock

Mart 08, 2021   13:53

0

56

EP: Košarkašice Srbije u grupi sa Italijom, Grčkom i C.Gorom

Ženska košarkaša reprezentacija Srbije igraće na predstojećem Evropskom prvenstvu od 17. do 27. juna u grupi B u Valensiji sa Crnom Gorom, Italijom i Grčkom, odlučeno je danas žrebom u španskoj Valensiji.

Srpske košarkašice žrebane su iz prvog šešira, u kome su se našle na osnovu odličnih rezultata na prethodnom Evropskom prvenstvu 2019. u Srbiji i u minulim kvalifikacijama za EP 2021.

U A grupi, takođe u Valensiji, igraće domaćin Španija sa Švedskom, Belorusijom i Slovačkom.

Grupe C i D takmičiće se u francuskom gradu Strazburu, a u C grupi su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Turska i Belgija, dok su u grupi D domaćin Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Kao i prethodnih godina, domaćini su imali pravo da izaberu po jednu „partnersku federaciju“, čija će reprezentacija igrati u njihovoj državi.

Francuzi su tako izabrali Belgiju za koju se, dakle, i pre žreba znalo da će u grupnoj fazi igrati u Strazburu, kao i da ove dve reprezentacije neće igrati u istoj grupi jer su obe bile u prvom šeširu.

Španci su se odlučili za Slovačku, pa se unapred znalo da će ovi timovi biti u istoj grupi u Valensiji.

Mečevi grupne faze, kvalifikacije za četvrtfinala i četvrtfinalni dueli igraće se u Valensiji i Strazburu, dok će se završna faza Evropskog prvenstva 2021. održati u Valensiji.

Košarkašice Srbije na EP braniće bronzanu medalju osvojenu 2019. godine u Beogradu.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva