:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Septembar 01, 2021   20:48

0

143

EP posrednici usvojili nacrt predloga za poboljšanje izbornih uslova

U okviru pripreme za sledeću rundu međupartijskog dijaloga 17. i 18. septembra u Beogradu, evropski parlamentarci Vladimir Bilčik, Tanja Fajon, Knut Flekenštajn i Eduard Kukan, usvojili su nacrt radnog dokumenta za poboljšanje uslova za političku konkurenciju.

Iz Evropskog parlamenta naglašavaju da se usvojeni dokument fokusira na poboljšanje uslova za političku konkurenciju s obzirom na predstojeću izbornu kampanju u Srbiji.

Dodaje se da se taj dokument nadovezuje na zamah koji je stvorio julski međustranački dijalog i da uzima u obzir prethodni proces konsultacija, kao i preporuke međunarodne zajednice.

"Dokument se posebno bavi pitanjima ravnopravnog pristupa medijima i integriteta izbornog procesa", stoji u saopštenju EP.

Posrednici EP u Međustranačkom dijalogu u Srbiji naglašavaju da ovim nacrtom radnog dokumenta žele da daju konstruktivan doprinos dijalogu sa konkretnim sugestijama i predlozima.

"Međutim, ključ za postizanje sporazuma leži u rukama samih učesnika dijaloga. Njihova politička volja i spremnost na kompromis biće odlučujući za ishod", podvukli su posrednici EP.

Naglasili su da će učiniti sve što je u njihovoj moći da "utiru put ka političkom sporazumu".

Kako je T a n j u g  preneo u ponedeljak, nacrt radnog dokumenta biće dostupan svim učesnicima Međustranačkog dijaloga do kraja ove nedelje.

U EP najavljuju da će se ove nedelje posrednici EP sastati i sa predsednikom Narodne skupštine Srbije, Ivicom Dačićem, kako bi razgovarali o daljim pripremama za proces dijaloga.

Izvor: T a n j u g

Evropski parlamentizborni usloviSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva