:

:

TV Most

Foto: SPC

clock

Februar 25, 2024   21:40

0

331

Eparhija raško-prizrenska osudila fizički nasrtaj na sveštenika u Prizrenu

Eparhija raško-prizrenska je osudila fizički nasrtaj na sveštenika u Prizrenu, okarakterisavši napad na svešteno lice  kao zastrašivanje na etničkoj i verskoj osnovi.

 

U saopštenju je se navodi da je reč o izolovanom slučaju jer, kako je navedeno, u Prizrenu ,,sveštenstvo i bogoslovci inače žive mirno, a  poklonici redovno dolaze da obiđu svetinje ovog grada".

Eparhija raško prizrenska izražava nadu  da se ovakvi događaji neće ponavljati i dodaje da su svešteniku pritekli u pomoć policajac  i jedan  građanin Albanac.

,,Hodočasnici su došli u Prizren autobusom vranjskih registracija da bi bili na Svetoj Liturgiji i da posle obiđu prizrenske svetinje. U trenutku kada je prizrenski sveštenik J.R. prišao autobusu da dočeka poklonike i savetovao ih da ne nasedaju na provokacije, pomenuto lice fizički je nasrnulo na sveštenika, grubo mu zavrnuvši ruku. Odmah su pritekli u pomoć jedan kosovski policajac i jedan građanin Albanac, nakon čega je nasilnik pobegao svojim vozilom. Ovaj incident dogodio se na očigled hodočasnika. Posle incidenta vernici su redovno učestvovali u liturgiji i poklonili se svetinjama Prizrena",  ističe se u saopštenju Eparhije raško- prizrenske.

Izvor: Saopštenje / TV Most; foto: Eparhija raško - prizrenska

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva