:

:

TV Most

Foto: Eparhija raško prizrenska

clock

April 12, 2021   9:09

0

115

Eparhija raško-prizrenska pomogla porodice u poplavljenim područjima

U prethodnom periodu predstavnici Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske pomogle su porodice koje su bile pogođene poplavama. Najugroženijim domaćinstvima uručena je pomoć u vidu bele tehnike, nameštaja i sanitarije.

Kako je navedeno iz eparhije, u planu je da se izvrši sanacija poplavom oštećenih domova.

"Usled vremenskih nepogoda koje su početkom januara zahvatile ceo region, ali i prostore Кosova i Metohije, došlo je do izlivanja reka, potoka i podzmenih voda, pri čemu je došlo do formiranja bujičnog vala koji je pogodio veliki deo opština u kojima Srbi čine većinski deo stanovništva. Pričinjena je ogromna materijalna šteta, pri čemu je došlo do ozbiljnih oštećenja na stambenim i pomoćnim objektima, kao i na poljoprivrednim površinama", podsećaju iz Eparhije raško-prizrenske.

Vladika Teodosije pozvao je tom prilikom sve uprave manastira i crkvenih opština na teritoriji ove eparhije, kao i verni narod, da se svojim skromnim prilozima uključe u dobrotvornu akciju i time pokažu solidarnost sa porodicama koje su pretrpele štetu u poplavama.

Od priloga koji su dati na račun Eparhije je uplaćeno 56.000 evra. Eparhija raško-prizrenska uputila je zahvalnost svim dobrotvorima koji su, kako navode, nesebično pomogli ugroženim porodicama i na taj način saosećali sa njima.

Izvor: RTV KiM

KiMEparhija raško prizrenskapomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva