:

:

TV Most

clock

Februar 07, 2023   15:46

0

47

Eparhija raško-prizrenska: Za naš narod u Orahovcu mural sa likom Đokovića je simbol slobode

Eparhija raško-prizrenska, povodom incidenta u Orahovcu gde je oskrnavljen mural sa likom Novaka Đokovića, navodi da je za naš narod u Orahovcu taj mural simbol slobode i dostojanstva "u situaciji u kojoj je poslednjih 23 godine izložen nizu napada, paljevina kuća, pljački i pucanja, a sve sa ciljem da se preostali Srbi prinude na iseljavanje".

Svaki incident i napad na naš narod na Kosovu i Metohiji naša Eparhija doživljava sa bolom i tugom, navela je Eparhija raško-prizrenska.

"Tako je i sa najnovijim incidentom u maloj srpskoj enklavi u Orahovcu, gde je na trgu ispred crkve oskrnavljen mural sa likom najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je bio postavljen u organizaciji italijanske organizacije za pomoć našem narodu na KiM 'Prijatelji Dečana'", navodi se u saopštenju.

Podsećaju da su nepoznata lica u toku prethodne noći polila moral belom farbom.

"Za naš narod u Orahovcu ovaj mural simbol je slobode i dostojanstva u situaciji u kojoj je poslednjih 23 godine izložen nizu napada, paljevina kuća, pljački i pucanja, a sve sa ciljem da se preostali Srbi prinude na iseljavanje. Policija po običaju napravi uviđaj, ali počinioci se nikada ne privode licu pravde", dodaje se u saopštenju.

Ističu i da je vladika raško-prizrenski Teodosije u nedelju u Orahovcu služio liturgiju da bi ohrabrio naš verni narod da ostane i opstane kao svoji na svome.

"Zato i ovom prilikom naša Eparhija izražava solidarnost sa našim hrabrim Orahovčanima i apeluje na međunarodne i kosovske institucije da Srbima u ovom gradu omoguće miran i dostojanstven život", zaključuje Eparhija raško-prizrenska.

Izvor: RTS

KiMEparhija raško-prizrenskamuralĐokovićOrahovac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva