:

:

TV Most

Foto: Odbor za pomoć KiM

clock

Septembar 09, 2022   11:45

0

118

Eparhija zvorničko-tuzlanska donirala 2.000 KM za Dnevni centar "Podrži me-9. januar"

Eparhija zvorničko-tuzlanska, po blagoslovu episkopa Fotija pomogla donacijom od 2.000 KM  opremanje Dnevnog centra "Podrži me-9.januar" u Kosovskoj Mitrovici za decu i mlade s poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me", koji je izgradio Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji.

“Ovim humanim gestom, Epahija zvorničko-tuzlanska prva je velika institucija SPC koja je pomogla materijalno naš veliki humani projekat namenjen ovoj kategoriji dece na Kosovu i Metohiji koje život nije milovao. Koliko je važna svaka materijalna pomoć da u potpunosti opremimo ovaj centar koga zovemo humani manastir, toliko je važna i ova moralna podrška da pomaže na taj način naš Odbor, Kosovo i Metohiju uz sve što čini u celini Srpska pravoslavna crkva za opstanak našeg naroda na KiM u duhovnoj kolevci svih Srba”, kaže predsednik Odbora Milorad Arlov.

Arlov je pozvao sve humane ljude i institucije koje mogu da pomognu da se opremi centar i da njegovo potpuno funkcionisanje počne od januara naredne godine.

“Verujemo u humanost Republike Srpske koja je to pokazala u svim našim humanitarnim projektima i akcijama za naše Kosovo i Metohiju i opstanka srpskog naroda. Ove jeseni sredstva prikupljamo za oremanje Dnevnog centra, ugradnju lifta koji košta 23.000 evra a koji je neohodan za ovu kategoriju dece i mladih i funkcionisanje centra”, rekao je Arlov.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva