:

:

TV Most

clock

Decembar 25, 2021   8:38

0

76

Epidemijska situacija trenutno mirna, u bolnicama 2.149 zaraženih

Od izbijanja pandemije u Srbiji je registrovano 1.288.395 slučajeva zaraze, a umrle su 12.544 osobe, što je stopa smrtnosti od 0,97 odsto.

U Srbiji su prema poslednjem preseku registrovana 1.193 novozaražena koronavirusom od 14.656 testiranih, a 26 osoba je umrlo, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

U bolnicama se nalazi 2.149 zaraženih, od kojih je 100 na respiratoru.

U Srbiji je trenutno mirna epidemijska situacija. Brzo širenje omikrona u Evropi, međutim, upozorava na oprez. Prema dosadašnjim istraživanjama i iskustvu zemalja u kojima je taj soj virusa već neko vreme u cirkulaciji, treća - buster doza ojačava imunitet i protiv omikrona.

Virusolog Milanko Šekler kaže da je pet puta manja šansa da osoba zaražena omikronom završi u bolnici i da je smrtnost od te varijante virusa manja tri do sedam puta.

U četvrtak je saopšteno da je potvrđen prvi slučaj omikrona u našoj zemlji - kod četvoročlane porodice koja je došla iz Bocvane. 

Od ponedeljka u osnovnim i srednjim školama primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno.

Ta odluka se ne odnosi na osnovne i srednje škole u Vojvodini, u kojima je juče završeno prvo polugodište, naveo je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola. 

Srbija nije više na nemačkoj listi epidemiološki visokorizičnih zemalja


Srbija od danas više nije na nemačkoj listi epidemiološki visokorizičnih zemalja. To za naše građane znači da mogu ući u Nemačku bez karantina, uz negativan pi-si-ar test, sertifikat o vakcinaciji ili sa potvrdom o preležanom kovidu 19.

Srbija je na toj listi bila od 5. septembra.

Izvor: RTS

Srbijakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva