:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2019   15:09

0

194

Er Srbija direktno za Kairo od 4. juna

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli najavio je danas da će, prvi put posle 13 godina, Er Srbija 4. juna početi sa direktnim letovima od Beograda do Kaira.

Navodeći da veliko broj srpskih turista godinama ide na odmor na Crveno more, gde uživa na lepim plažama i u toplom moru, ali i važnim kulturnim odredištima, ambasador je rekao da će gosti iz Srbije direktnim letom do Kaira imati mogućnost da otkriju mnogobrojne antikvitete i kulturne-istorijske spomenike Egipta i njegove prestonice.

Egipatski ambasador je za Radio Beograd 2 kazao da će, posle 10 godina pauze, ponovo počinje sa radom mešoviti komitet za ekonomsku saradnju Srbije i Egipta, kojim će rukovoditi ministri spoljnih poslova dve zemlje, Ivica Dačić i Sameh Sukri.

Prema njegovim rečima, Komisija će zasedati sledećeg meseca u Kairu.

Ambasador Alguvejli navodi da je Egipat pre nedelju dana postao predsedavajući Afričke unije i sledećih godinu dana predstavljaće organizaciju Afričke unije sa svim raznovrsnim aktivnostima.

"Izuzetno nam je drago da je Muzej afričke umetnosti u Beogradu - koji je jedini muzej dodeljen Africi u istočnoj i južnoj Evropi - odlučio da sakupi sve egipatske artefakte i antikvitete iz sedam muzeja širom Srbije na jednom mestu i da ih predstavi na izložbi koja će biti otvorena krajem juna", kazao je on.

Ističe da se ovo podudara sa pripremama za otvaranje najvećeg muzeja na svetu, Velikog egipatskog muzeja u Gizi, koji će biti jedini muzej koji ima potpunu kolekciju Tutankamona, tako da posetilac može sam da oseti kako je ta drevna civilizacija živela.

Ambasador je izrazio nadu u saradnju Muzeja afričke umetnosti u Beogradu i muzeja u Egiptu, uključujući i Velikog egipatskog muzeja.

Izvor: Танјуг

Er SrbijaKairodirektna linija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva